Waarom ik ooit ben begonnen aan een heuse blog...

Ik ben begin 2010 begonnen via wordpress.nl

Dit was toen helemaal hip maar ik had geen verstand van computers of bloggen.

Ik wist wel van mijzelf dat ik het altijd leuk heb gevonden om stukjes te schrijven .. vroeger schreef ik ook altijd toneelstukjes die we dan samen opvoerden.

Zelfs ooit eens een verhaal begonnen te schrijven .. kinderen van het oerwoud .. maar verder dan de eerste twee pagina's kwam ik niet .

Of het verhaal van de film Titanic , uitgeschreven in roman vorm , maar Jack en Rose hebben elkaar nooit ontmoet.

De discipline was er gewoon niet .

Op die blog/verzamelsite heb ik het een jaartje volgehouden en ik ben blij dat het er nog is ..   is erg leuk om je eigen verhalen terug te lezen.

 

Daarom heb ik de beste stukken overgezet naar deze website en ze een archiefnummer meegegeven ..

ben ook nu weer van plan om steeds iets te schrijven .. gewoon wat gedachtes die in mij opkomen en de moeite waard  zijn om hier neer te zetten, maar ja of ik de discipline  heb....

 

enjoy!

liefs,

Esmeralda

Archief Map 11 - December 2010 - Dagje trappen lopen

Het was zo’n ontzettend mooi idee..Samen met je toffe broertje lekker een dagje zwemmen in Duinrell.Hij pakt vroeg de trein en jullie spreken af op centraal om daarna te sprinten naar de sprinter en dan naar Den Haag.In Den Haag pakken we de bus.. We hadden geen haast, pretpark was nog niet open want het was nog geen hoogseizoen..En het zwembad ging om 14 uur open. Dus erg vroeg in Den Haag waar we maar even een rondje bekende gebouwen en misschien nog BN’ers deden.. En warempel Geert Wilders nog tegen het bewaakte lichaam gelopen die broerlief weer miste..Tja ik ga nu eenmaal niet schreeuwen en wijzen dat de beste man daar loopt..

Lees meer »

Archief Map 12 - December 2010 - Interview voor MTRO schoolblad

Ik kreeg vorige week het verzoek van een vriendin van mijn broertje om een aantal vragen te beantwoorden. Zij zit op dit moment in het eerste schooljaar van het MTRO Reizen en Toeristische Informatie. Een opleiding die ik ( ik heb er mijn diploma even op nagetrokkken ) 4 jaar geleden met succes heb afgerond! 4 jaar geleden .. waar blijft de tijd?

Lees meer »

Archief Map 11 - November 2010 - Assepoester..

Ergens had ik moeten weten dat die dag een ongeluksdag voor mij zou zijn.Ik had het al moeten merken toen ik uit bed stapte en ongenadig mijn teen stootte tegen iets wat daar niet hoorde te staan.Ik had gelijk 90 graden moeten draaien en terug in bed moeten stappen.Maar ja, ik wil ook zo graag aan het werk!

Lees meer »

Archief Map 10 - Oktober 2010 - Gootje glijden

Eigenlijk is deze trap niet goed bedacht en ontworpen en in de realiteit gebracht.Als ik van deze trap loop heb ik altijd het gevoel er als een halve gare bij te lopen..Ik leg uit: de treden zijn slecht afgestemd op de mooie architectonische hoogstandjes.Als ik een stap neem begint de ergernis al, de trede is te laag om een lekkere stap naar beneden te nemen.En dus heb je het gevoel alsof je een trap op loopt en dan nog 1 trede wilt nemen terwijl je eigenlijk al boven bent. Ziet er heel stom uit..En dan wil je eigenlijk ( omdat die treden zo laag zijn ) twee treden tegelijk nemen zodat je sneller beneden bent.Maar dat kan ook niet want de treden zijn zodanig breed dat je als een grote vriendelijke reus van de trap moet walsen. Ook niet echt charmant..Dus dan maar als een nette dame op hoge hakken van de trap.. Terwijl je stiekem haast hebt net als de rest om je heen.. Tja en om nou als een kind van 3 op je kont van de treden te glijden…

Lees meer »

Archief Map 9 - Oktober 2010 - Esmeralda en de fiets ..

Enkele weken geleden ontving ik van de Gemeente een brief met daarin de mededeling dat de Tour de France binnenkort van start gaat.Aangezien de Proloog start op het Zuidplein vond de gemeente het wel zo netjes dat dan alle omwonende mensen een leuk stickertje kregen als aandenken, o neej, om met je auto op plaatsen te komen die dan verboden toegang zullen zijn voor overig verkeer.Voor mij was het een leuk stickertje dat linea recta in de prullenbak verdween, dit tot groot ongenoegen van mijn moeder die zo’n aandenken wel zag zitten op haar hummer.

Lees meer »

Archief Map 5 - Mei 2010 - Trip down Memorylane

Waar een simpele vraag al niet toe kan leiden.. “Hebben jullie misschien een foto van vroeger? Van jullie verlovingstijd of Trouwdag? Of een mooie portret foto?” Eerst klinkt er een diepe diepe zucht.. Dan draaien de ogen een beetje omhoog en word er diep nagedacht.. Of er word in paniek naar elkaar gekeken.. “O JEEJ, waar hadden we die ook alweer verstopt?” Vervolgens word er koortsachtig gezocht in schoenendozen en op vergeten planken in de kast. Fotolijstjes die er al jaren staan worden uit elkaar gehaald, dat ene briefje of geld papiertje word terug gevonden.. De dozen komen van zolder op een regenachtige zondag.. En dat allemaal voor die ene foto.

Lees meer »

Archief Map 3 - Januari 2010 - Wannabe mensen..

Je kent het wel … Je hebt jezelf en anderen zover gekregen om toch nog even die andere kroeg op te zoeken, tegen beter weten in bestel je toch nog maar dat ene extra drankje . Dat ene bewuste drankje dat er voor zorgt dat je een ‘ik-heb-schijt-aan-de-wereld’-houding krijgt, de mensen om je heen vrolijker en mooier worden en die kater kom je de volgende dag nog wel een keer tegen… Alles is mooi, alles is perfect.

Lees meer »

Archief Map 2 - Juli 2011 - Het Bos

Het bos heeft iets … iets moois, iets magisch, mystiek bijna.De heerlijke geuren van bast, dennennaalden, eiken bladeren en vochtig mos maken mijn hoofd leeg en maakt dan ruimte voor dingen die ik lang verdrongen heb.Misschien is het wel het eeuwige wonen in mooi Zeeland met zijn duinen, strand, babbelaars en akkers, of mijn niet te stoppen honger naar sprookjes en al zijn figuren.Maar ik hunker altijd en eeuwig naar het bos .

Lees meer »